Vijest

Uhapšen stručni saradnik u banjalučkom tužilaštvu

2. Novembra 2021.16:57
U akciji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u Banjaluci uhapšen je Tarik Hadžibegović, stručni saradnik u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, saznaje Balkanska istraživačka mreža Bosne i Hercegovine (BIRN BiH).


Privođenje stručnog saradnika u Banjaluci. Foto: MUP RS 

On se sumnjiči za krivično djelo primanje mita u vezi sa krivičnim djelom trgovina uticajem.

“Po nalogu Tužilaštva danas je lišeno jedno lice, tačnije, radi se o stručnom saradniku koji je zaposlen u Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci. Isti se tereti da je primio određeni novčani iznos, a u vezi sa nezakonitim radnjama na predmetima na kojima radi OJT”, kazala je za BIRN BiH Dragica Tojagić, sekretar Republičkog javnog tužilaštva.

Prema njenim riječima, Hadžibegović se trenutno nalazi na kriminalističkoj obradi u prostorijama MUP-a Republike Srpske i po završetku kriminalističke obrade bit će predat u nadležnost Republičkom javnom tužilaštvu, gdje će biti ispitan.

“Vršen je pretres kancelarija u Okružnom javnom tužilaštvu. Sutra će biti ispitan, nakon čega ćemo imati više informacija, kada će i tužilac odlučiti da li ćemo ići i sa prijedlogom mjera pritvora”, dodala je Tojagićeva.

 

    Đorđe Vujatović