Suđenje

Paprica i Ognjenović: Cijelu noć proveli kod ožalošćene porodice

29. Septembra 2020.15:48
Svjedok Odbrane izjavio je da je sa optuženim Slavkom Ognjenovićem bio cijelu noć u kući porodice nakon sahrane jednog mladića u Miljevini kod Foče.
Radovan Paprica i Slavko Ognjenović. Izvor: BIRN BiH

Momir Skakavac kazao je da je bio zadužen za hranu pri vojsci. On je rekao da su hranu obezbjeđivali i za porodice kojima je neko poginuo ili umro, pa je tako bilo i u slučaju pogibije Dade Fokina.

Svjedok je naveo da je Fokin živio u njegovom komšiluku s bakom i da je bio nerazdvojan sa Ognjenovićem. Nakon sahrane mladića, kako je kazao, bio je već mrak kada je odnio meso koje su pripremili za ljude koji su dolazili da izjave saučešće.

Prema riječima Skakavca, u stanu je zatekao Ognjenovića i ostali su cijelu noć u stanu kod porodice.

“Kad sam došao, bio je tu. On je kao vodio glavnu riječ. Bio je domaćin, kod nas se to tako odredi”, rekao je svjedok.

On je dodao da je stan bio mali i da je bilo dosta svijeta, a da se većina razišla do 11-12 uveče. Kako je kazao, ostale su samo komšije, uključujući njega i Ognjenovića, te su se razišli oko šest sati ujutro.

Slavko Ognjenović zvani Mačak i Radovan Paprica zvani Papro optuženi su da su 9. juna 1992. godine silovali ženu bošnjačke nacionalnosti u Miljevini.

Svjedok Skakavac rekao je da su u Miljevini bila još dva lica sa nadimkom Mačak. Naveo je da je jedan bio izvjesni Vuković iz Foče, koji je bio u Miljevinskom bataljonu, a da je drugi bio neki Crnogorac, kojeg je viđao 1992. godine.

Suđenje se nastavlja 7. oktobra.

Marija Taušan