Članak

Zbog vrijeđanja poslanika Narodne skupštine RS-a pokrenut disciplinski postupak

13. Novembra 2019.18:05
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak pokrenuo je disciplinski postupak protiv uposlenika Miroslava Vujičića zbog objave na društvenoj mreži u kojoj je vrijeđao poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS), saopćeno je iz ovog ministarstva.

Vujičić, koji je zaposlenik Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine (MVP BiH) i predsjednik Sindikalne organizacije, na svom Facebook profilu je prokomentarisao sjednicu Narodne skupštine na kojoj je raspravljano o predlaganju referenduma i pravu na samoopredjeljenje RS-a.

Iz MVP-a su naveli da je Vujičić komentarisao na “nedopustiv i nemoralan način, uz evidentan govor mržnje”.

Kako je saopćeno iz MVP-a, Crnadak je odluku o pokretanju disciplinskog postupka donio zbog “gnusnog vrijeđanja poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske i govora mržnje u javnom prostoru”.

“Nedopustivo je da bilo ko vrijeđa institucije Republike Srpske, pogotovo zaposleni u zajedničkim institucijama. Ljudima koji uz propratne prostakluke, psovke i najgore uvrede, i to još u javnom prostoru, poslanike Narodne skupštine Republike Srpske nazivaju majmunima nije mjesto u institucijama. Ja to neću dozvoliti”, naveo je ministar Crnadak u saopćenju.

    Emina Dizdarević Tahmiščija