Članak

Bihać: Uhapšen Emdžad Galijašević i još četiri osobe

12. Novembra 2018.13:53
Pripadnici sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK), po nalogu Tužilaštva USK-a lišili su slobode pet lica zbog sumnje da su počinila krivično djelo zloupotrebe položaja i ovlasti i krivično djelo primanja dara i drugih oblika koristi, potvrđeno je u MUP-u.

Među uhapšenima je i bivši gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević, a to je za Balkansku istraživačku mrežu Bosne i Hercegovine (BIRN BiH) potvrdio njegov advokat Ilijas Midžić.

“On me jutros nazvao na telefon i rekao mi da su pripadnici MUP-a došli i priveli ga”, kazao je Midžić.

Tužilaštvo USK-a navodi da su po njihovoj naredbi uhapšeni Emdžad Galijašević, Hadis Jusić, Jadranka Redžić i Jasmina Ibrahimpašić, radi ispitivanja u svojstvu osumnjičenih.

Podsjećamo, bivši gradonačelnik Bihaća je 2016. godine bio uhapšen zbog sumnje na počinjenje krivičnih djela primanja mita i sprečavanja dokazivanja.

Galijašević je uhapšen prilikom preuzimanja 10.000 konvertibilnih maraka (KM) označenih novčanica od vlasnika jedne bihaćke firme. Trenutno se u Općinskom sudu u Bihaću vodi postupak u ovom predmetu.

    Dženita Duraković