Članak

Tuzla: Bivšem pomoćniku ministra 20 mjeseci zatvora (VIDEO)

7. Februara 2017.15:47
Presudom Općinskog suda u Tuzli, na 20 mjeseci zatvora osuđen je Bahir Imamović, bivši pomoćnik ministra industrije, energetike i rudarstva Tuzlanskog kantona, zbog primanja dara ili drugih oblika koristi.

Nepravosnažnom presudom Imamoviću je izrečena i sigurnosna mjera vršenja poziva, djelatnosti ili dužnosti u ovom ministarstvu, kao i bilo koje dužnosti u organima uprave ili javnim preduzećima u BiH u periodu od dvije godine.

Imamović je osuđen da je, kao pomoćnik ministra industrije, energetike i rudarstva, od početka aprila do 7. maja 2015. godine tražio novac od zamjenika direktora firme “Tuzla-kvarc” kako bi izvršio službene radnje za dodjelu koncesija za eksploataciju kvarcnog pijeska na tri lokaliteta u blizini Tuzle.

Kako je navedeno, Imamović je od zamjenika direktora “Tuzla-kvarca”, za proceduru dodjele koncesije na ležištima kvarcnog pijeska, tražio da mu se u tri rate isplati dar od 30.000 KM.

Obećavajući provedbu prvog dijela procedure dodjele koncesije, od odgovorne osobe firme, koja je prijavila Imamovića i surađivala sa istražnim organima u predaji označenog novca, primio je 10.000 maraka.

Admir Muslimović