Članak

Otvorene prijave za Balkanske stipendije za izvrsnost u novinarstvu 2017.

31. Januara 2017.14:12
Balkanska regionalna istraživačka mreža (BIRN) i ove godine bira 10 novinara koji će dobiti novčanu i profesionalnu podršku za svoja istraživanja.

Tema za 2017. godinu je “Promjena”, a rok za apliciranje je 08. mart.

Ukoliko imate ideju za veliku priču, i želite da izvještavate po najvišim profesionalnim standardima uz novčanu i kvalitetnu uredničku podršku, “Balkanske stipendije za izvrsnost u novinarstvu su prava prilika da to i ostvarite.

Za stipendiju se mogu prijaviti iskusni novinari iz Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Grčke i Kosova.

Svoje prijave s prijedlogom priče na ovogodišnju temu “Promjena” pošaljite nam do 08. marta.

Kandidati koje izabere stručni žiri dobit će stipendiju u iznosu od 2.000 eura, kao i dodatnih 2.000 eura za troškove putovanja i istraživanja. Oni će također prisustvovati međunarodnim seminarima i konstantno dobijati podršku mentora tokom rada na svojim pričama, koje će biti objavljene u regionalnim i međunarodnim medijima.

Pored toga, za tri najbolje priče izabrane od međunarodne komisije bit će dodijeljene nagrade od 4.000, 3.000 i 1.000 eura.

Ne propustite priliku da postanete dio rastuće mreže novinara iz cijelog regiona posvećenih postizanju izuzetnosti u svojoj profesiji.

Prijavni formular, uputstva i više informacija možete pronaći na sajtu “Balkanske stipendije za izvrsnost u novinarstvu”.

Za dodatne informacije kontaktirajte:

Dragana Žarković Obradović

rukovodilac programa stipendija, BIRN

Kolarčeva 7/V

11000 Beograd, Srbija

E-mail: [email protected]

U cilju podsticanja kvalitetnog izvještavanja, inicijative regionalnog povezivanja novinara, kao i ujednačenog pokrivanja tema koje su od ključne važnosti za region i EU, program “Balkanske stipendije za izvrsnost u novinarstvu” je podržan od Erste fondacije i Fondacije za otvoreno društvo, u saradnji s regionalnom Balkanskom istraživačkom mrežom (BIRN).