Članak

Najavljeno svjedočenje optuženih

12. Decembra 2014.00:00
Ulaganjem posljednjih materijalnih dokaza u sudski spis, Tužilaštvo BiH je privelo kraju dokazni postupak na suđenju osmorici optuženika za zločine počinjene nad Srbima na području Kladnja

This post is also available in: English

Tužilaštvu BiH je preostalo da sasluša još jednog svjedoka putem videolinka iz Amerike, a pošto nije poznato kada će to biti, Sudsko vijeće je odlučilo da Odbrana počne sa izvođenjem svojih dokaza.

Sudsko vijeće je saopćilo braniocima da do 19. decembra pošalju plan dokaza u pisanoj formi, kako bi o tome mogli razgovarati na narednom suđenju, zakazanom za 26. decembar.

Odbrana je već najavila kako će imati izmijenjeni redoslijed dokaza, odnosno da neće početi od prvooptuženog Safeta Mujčinovića. 

Mujčinovićev branilac Emir Suljagić je rekao kako postoji mogućnost da jedna Odbrana ispita svjedoka na opće okolnosti, nakon čega bi svjedočili optuženi.

“A poslije toga da svaka Odbrana izvodi svoje dokaze”, najavio je on.

Za zločine na području Kladnja sudi se, uz Mujčinovića, Selmanu Busnovu, Zijadu Hamziću, Nusretu Muhiću, Ramizu Haliloviću, Osmanu Gogiću, Nedžadu Hodžiću i Kahri Vejzoviću, bivšim pripadnicima civilne i vojne policije te Teritorijalne odbrane (TO).

Optuženi su za nezakonito zatvaranje srpskih civila u zgradi učitelja u Stuparima, kao i za premlaćivanje i nečovječno postupanje prema njima.

Optuženi su za nezakonito zatvaranje srpskih civila u zgradi učitelja u Stuparima, kao i da su ih premlaćivali i prema njima nečovječno postupali. – See more at: http://www.justice-report.com/bh/sadr%C5%BEaj-%C4%8Dlanci/krivi%C4%8Dne-prijave-protiv-zatvorenih-srba#sthash.T5XE9HKA.dpuf

Amer Jahić


This post is also available in: English