Članak

Produžen pritvor Milanu Periću

22. Oktobra 2010.00:00
Prihvatajući prijedlog Državnog tužilaštva, Sud BiH je produžio pritvor Milanu Periću, dok su Spasoju Doderu, Predragu Terziću i Aleksandru Cerovini određene mjere zabrane. Sva četvorica optužena su za zločine na području Kalinovika.

This post is also available in: English

Kako je saopšteno iz Suda BiH, pritvor optuženom Periću može trajati do okončanja glavnog pretresa, ili najduže tri godine od dana potvrđivanja optužnice, odnosno do 15. oktobra 2013. godine.

Prema istoj odluci, optuženima Doderu, Terziću i Cerovini određene su mjere zabrane i to: zabrana približavanja svjedocima, sa optuženim i drugim osumnjičenim na razdaljini manjoj od 50 metara.

Milan Perić i Spasoje Doder, nekadašnje vođe patrolnog sektora pri Stanici javne bezbjednosti (SJB) Kalinovik, terete se, skupa s Predragom Terzićem i Aleksandrom Cerovinom, za učešće u progonu bošnjačkog stanovništva opštine Kalinovik tokom 1992. godine.

Tužilaštvo BiH smatra da su optuženi učestvovali u napadima na sela Jelašac i Vihovići (opština Kalinovik), u junu 1992. godine, te da su učestvovali u zarobljavanju Bošnjaka koji su bili zatočeni u Osnovnoj školi “Miladin Radojević” u Kalinoviku.

Perić je uhapšen u maju 2010., od kada se i nalazi u pritvoru. Optužnica protiv ove četvorice bivših pripadnika SJB-a Kalinovik potvrđena je 13. oktobra 2010. godine.

D.E.

This post is also available in: English