Vijesti


Mandić: Izricanje presude 18. jula 11. Jula 2007. Članak U završnim riječima Odbrane Momčila Mandića još jednom su negirani svi navodi optužnice te je zaključeno da Tužilaštvo nije uspjelo dokazati svoje tvrdnje.
Odlukom Visokog predstavnika smijenjen Dragomir Andan 10. Jula 2007. Članak Odlukom Visokog predstavnika u BiH smijenjen je zamjenik direktora Policije Republike Srpske, te su naložene smjene još 35 policajaca iz ovog entiteta, kao i oduzimanje pasoša i putnih isprava za ukupno 93 osobe.
Radić i ostali: Suđenje iza zatvorenih vrata 6. Jula 2007. Članak Nastavak ispitivanja zaštićene svjedokinje uz isključenje javnosti.
Haško tužilaštvo traži da se Rasimu Deliću sudi u Sarajevu 5. Jula 2007. Članak Del Ponte tražila da se generalu Rasimu Deliću sudi u Sarajevu i da se odgodi početak suđenja najavljen za 9. juli.
Lelek: Plač optuženog u sudnici 4. Jula 2007. Članak U unakrsnom ispitivanju, Željko Lelek je još jednom negirao navode optužnice te optužio svjedoke Tužilaštva za lažno svjedočenje.
Tanasković: Odbrana tražila reekshumaciju 3. Jula 2007. Članak Odbrana Nenada Tanaskovića saslušala je posljednje svjedoke te podnijela zahtjev za reekshumaciju tijela Envera Kulovca, za čije ubistvo se tereti optuženi.
Mejakić i ostali: Utovarivači tijela u logoru Omarska 28. Juna 2007. Članak Zaštićeni svjedok Tužilaštva govorio je o sakupljanju leševa ubijenih logoraša u Omarskoj.
Kravica: Odbrane predložile preko 100 svjedoka 27. Juna 2007. Članak Na statusnoj konferenciji određen je plan iznošenja dokaza Odbranâ jedanaestorice optuženih za genocid u Srebrenici, te je odlučeno da se prvi svjedok pojavi 11. jula.
Šimšić: Odbrana tražila izuzeće sudija 26. Juna 2007. Članak Odbrana Bobana Šimšića zatražila je izuzeće sudija Apelacionog vijeća i odlaganje postupka.
Gojko Kličković izručen BiH 20. Juna 2007. Članak Bivši premijer Republike Srpske, osumnjičen za zločine protiv čovječnosti, nalazi se u pritvoru u Sarajevu.