Suđenje

Džombić se nije pojavio u sudnici, Sud izdao naredbu za njegovo dovođenje

Okružni sud u Banjoj Luci izdao je danas naredbu da se bivši predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić dovede na ročište koje je zakazano 24. juna, jer se optuženi danas nije pojavio u sudnici.
Aleksandar Džombić ispred Okružnog suda u Banjoj Luci. Foto: BIRN BiH

Džombić se nije pojavio na nastavku glavnog pretresa u predmetu koji se vodi protiv njega za krivično djelo zloupotreba službenog položaja prilikom davanja kredita Investiciono-razvojne banke (IRB) u iznosu od 19,4 miliona konvertibilnih maraka preduzeću “Energolinija” iz Zvornika.

Na današnjem ročištu nije se pojavio ni njegov branilac Zoran Bubić, te će on, kako je rečeno u sudnici, morati Sudu dati obrazloženje koji su razlozi nedolaska.

Danas je na suđenju Džombiću trebalo da svjedoči predstavnik IRB-a, jer je ova finansijska institucija uputila prijedlog za ostvarivanje imovinskopravnog zahtjeva sa prijedlogom za ostvarivanje privremenih mjera obezbjeđenja preduzeću “Energolinija” u stečaju.

Iako se predstavnik “Energolinije” Antonija Dulić pojavila na ročištu, glavni pretres je prekinut zbog nedolaska optuženog, pa će ona svjedočiti na narednom ročištu.

Na narednom ročištu planirano je i svjedočenje vještaka Cvije Šmanje iz Republičkog zavoda za sudsko vještačenje u Novom Sadu.

Suđenje Aleksandru Džombiću nastavlja se 24. juna.

 

Đorđe Vujatović