Vijest

Pretres prostorija advokata Stojana Vukajlovića u Banjaluci

10. Novembra 2021.11:36
Zbog sumnje u povredu zakona od strane sudije ili javnog tužioca, po naredbi Republičkog javnog tužilaštva policija vrši pretres više lokacija u Banjaluci.


Policija ispred kancelarija Vukajlovića u Banjaluci. Foto: BIRN BiH

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) Mirna Miljanović rekla je da se pretresi vrše s ciljem dokumentovanja krivičnog djela “povreda zakona od strane sudije ili javnog tužioca”.

Jedna od lokacija na kojoj se vrši pretres je kancelarija advokata Stojana Vukajlovića, potvrdila je za Balkansku istraživačku mrežu Bosne i Hercegovine (BIRN BiH) Dragica Tojagić, sekretar Republičkog javnog tužilaštva.

Prema njenim riječima, Vukajlović se sumnjiči za pomaganje u krivičnom djelu “povreda zakona od strane sudije ili javnog tužioca”.

Tojagićeva nije mogla da potvrdi da li je Vukajlović lišen slobode, kao što su to objavili pojedini mediji.

Advokat Vukajlović se spominje u predmetu u kojem je već podignuta optužnica protiv sudije Osnovnog suda u Banjaluci Nebojše Pejovića.

Pejović je, prema navodima optužnice, 31. decembra 2019. kao postupajući sudija Osnovnog suda u Banjaluci u izvršnom postupku bio na ročištu gdje je advokat Stojan Vukajlović kupio šest nekretnina – četiri stana, jedan poslovni prostor i vikend-kuću – za 283.400 KM.

Optužnica tereti Pejovića da je, u namjeri da advokatu Stojanu Vukajloviću pribavi protivpravnu imovinsku korist, spriječio ostale ponuđače da učestvuju u licitaciji iako su uplatili depozit za učešće.

 

Đorđe Vujatović