Članak

Tepić i ostali: Zapisnici o ekshumaciji tijela iz grobnice Mali Harem

30. Oktobra 2017.17:07
U nastavku suđenja za ratni zločin počinjen u Kotor-Varoši, uloženo nekoliko materijalnih dokaza, među kojima su zapisnici o ekshumaciji tijela iz masovne grobnice Mali Harem.

Odbrana petorice optuženih je na neke uložila prigovor relevantnosti i autentičnosti.

Za ratni zločin počinjen u Kotor-Varoši optuženi su Savo Tepić, Duško Vujičić, Dušan Maksimović, Ilija Kurušić i Radojko Keverović. Prema optužnici, Tepić je bio načelnik Stanice javne bezbjednosti (SJB) Kotor-Varoš, Mujičić, Maksimović i Keverović policajci, a Kurušić pripadnik Vojske Republike Srpske (VRS).

Tužilaštvo BiH je uložilo set oko 30 dokaza, među kojima se nalazi spisak za 25 osoba koje su pronađene u masovnoj grobnici Mali Harem na području Kotor-Varoši.

Za svaku osobu tužilac Mersudin Pružan je uložio potvrdu o smrti, zapisnik o utvrđivanju identiteta, uvjerenje o rođenju, te zapisnik o ekshumaciji sa propratnom fotodokumentacijom.

Odbrane optuženih su prigovorile jer smatraju da se na dokazima ne vidi na koji način su osobe iz masovne grobnice Mali Harem ubijene, a za neke nije proložena dokumentacija kako je izvršeno utvrđivanje identiteta.

Nastavak suđenja zakazan je za 13. novembar.

Dragana Erjavec