Članak

Ikonić i ostali: Lubarda zbog bolesti u odvojenom postupku

20. Oktobra 2017.15:17
Državni sud donio je odluku kojom se razdvaja postupak protiv Dragana Lubarde od ostalih optuženih u predmetu koji se vodi zbog ratnog zločina počinjenog u Rogatici.

“Doneseno je rješenje kojim se razdvaja krivični postupak na način da će se postupak u odnosu na optuženog Lubardu, zbog njegove bolesti, posebno voditi, u odnosu na optužene Milisava Ikonića i Zorana Ilića”, saopšteno je iz Državnog suda.

Advokat Dejan Bogdanović ranije je obavijestio Vijeće da je njegov klijent Lubarda operisan u Foči. Predsjedavajući Sudskog vijeća Halil Lagumdžija, prihvatio je prijedlog Odbrane i suđenje je bilo odgođeno zbog Lubardinih nalaza.

Lubardi se, zajedno s Ikonićem i Ilićem, sudi za silovanje žena bošnjačke nacionalnosti koje su u junu i julu 1992. iz Srednjoškolskog centra i Crkvenog doma odvođene u stanove u Rogatici. Iliću je na teret stavljeno silovanje maloljetne S-3.

Prema optužnici, Ikonić je bio pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS), a Ilić i Lubarda pripadnici Vojske Republike Srpske (VRS).

Admir Muslimović