Tri predmeta prebačena na niže sudove

5. Februara 2016.00:00
Sud BiH prebacio je na niže sudove tri predmeta – za zločine počinjene na području Skender Vakufa, Goražda i Sanskog Mosta.

This post is also available in: English

Predmet protiv Ranjka i Radomira Ševarike, optuženih za zločine počinjene 1992. na području općine Skender Vakuf, prebačen je Okružnom sudu u Banjoj Luci. Optužnica, koja je potvrđena u novembru prošle godine, tereti ih za učešće u fizičkom zlostavljanju i ubistvu ratnih zarobljenika, pripadnika Hrvatskog vijeća obrane (HVO).

Na Kantonalni sud u Goraždu prebačen je predmet protiv Asima Muratovića i Ćazima Ajanovića. Njima dvojici je, kao bivšim stražarima zatvora u zgradi Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u Goraždu, na teret stavljeno da su tukli i maltretirali dvojicu ratnih zarobljenika.

Kantonalnom sudu u Bihaću proslijeđen je predmet u kojem je krajem prošle godine optuženo sedam osoba za zločine počinjene u Sanskom Mostu. Drago Predojević, Ranko (Vase) Došenović i Ranko (Miloša) Došenović, Dragutin Vukša, Boško i Simo Ćurguz te Miroslav Panić optuženi da su u julu 1992. mučili, premlaćivali i zlostavljali civile bošnjačke nacionalnosti u mjestu Kisak.

Povezani članci

Džana Brkanić


This post is also available in: English