Članak

Bez informacija o svjedoku

30. Septembra 2015.00:00
Suđenje Adilu Vojiću i Bekiru Mešiću za zločine počinjene u Bihaću odgođeno je zbog nedolaska svjedoka Državnog tužilaštva.

This post is also available in: English

Predsjedavajući Sudskog vijeća Zoran Božić kazao je da sud nema informacije o tome da li je ovaj svjedok, koji živi u Srbiji, uopće dobio poziv za svjedočenje.

“Tužioče, mi nemamo informaciju uopšte o adresi ovog svjedoka. Beograd nije preko svijeta pa da se ne ode tamo i provjere svi podaci i riješi ovaj problem”, rekao je Božić.

Tužilac Ćazim Hasanspahić je kazao da je njegov istražitelj kontaktirao sa članom porodice svjedoka, koji mu je obećao nabaviti pravu adresu za poziv.

“Međutim, cijeneći da je u interesu Tužilaštva BiH da se što prije riješi ovo pitanje, ja ću zatražiti da moj istražitelj sada lično otputuje u Beograd da se riješi pitanje ovog svjedoka”, rekao je tužilac.

Adil Vojić i Bekir Mešić su optuženi da su, kao pripadnici 501. brigade Petog korpusa Armije BiH (ABIH), u noći između 1. i 2. maja 1994. godine na području Bihaća silovali jednu ženu te natjerali i drugu osobu da je seksualno zlostavlja.

Sudsko vijeće je Odbranama optuženih naložilo da do narednog ročišta dostave plan izvođenja dokaza.

Suđenje se nastavlja 21. oktobra.

Denis Džidić


This post is also available in: English