Članak

Uhapšena dvojica osumnjičenih za zločine u Prijedoru

17. Juna 2015.00:00
Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su Milorada Radakovića i Gorana Pejića zbog sumnje da su 1992. godine učestvovali u zločinima na području Prijedora.

This post is also available in: English

Kako je saopćeno iz Državnog tužilaštva, Radaković i Pejić su osumnjičeni da su sredinom juna 1992. godine u mjestu Tukovi (općina Prijedor) ubili pet civila hrvatske nacionalnosti.

Oni su osumnjičeni da su, kao pripadnici policijskih i vojnih formacija, naoružani automatskim oružjem sa prigušivačima, došli do kuće obitelji Ećimović, u kojoj se nalazilo pet civila i dvoje malodobne djece.

“Ušli su u kuću i rafalnom paljbom ubili pet civila, dok se dvoje djece uspjelo spasiti i pobjeći iz kuće”, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni će biti ispitani u Tužilaštvu BiH, nakon čega će se donijeti odluka o podnošenju prijedloga za određivanje pritvora ili mjera zabrane.

Miloradu Radakoviću zvanom Srbo ranije je pred Sudom BiH suđeno za zločin počinjen na Korićanskim stijenama. U februaru 2013. pravosnažno je oslobođen optužbi.

Denis Džidić


This post is also available in: English