Članak

Suđenje Indiri Kamerić pri kraju

15. Januara 2015.00:00
Odbrana Indire Kamerić, optužene za zločine počinjene 1992. godine na području Bosanskog Broda, okončala je izvođenje materijalnih dokaza.

This post is also available in: English

Lejla Čović, braniteljica optužene Kamerić, u sudski spis je uložila dokumentaciju Vojne policije Bosanskog Broda i 101. bosanskobrodske brigade Hrvatskog vijeća obrane (HVO) i pojasnila da tim dokazima namjerava osporiti da je optužena bila pripadnica tih jedinica.
Čović je rekla da Odbrana namjerava saslušati još samo jednog svjedoka, putem videolinka, s obzirom da živi u inostranstvu. 
Šaban Maksumić, predsjedavajući Sudskog vijeća, kazao je da za sada nema informacija kada će biti određen datum svjedočenja.
Ako se predugo bude čekalo na ovog svjedoka, braniteljica Čović najavila je mogućnost da Odbrana odustane od njegovog pozivanja.
Kamerić je optužena da je, kao pripadnica 101. bosanskobrodske brigade, od aprila do oktobra 1992. godine učestvovala u mučenju civila i ratnih zarobljenika srpske i bošnjačke nacionalnosti u policiji i na stadionu “Polet” u Bosanskom Brodu.
Nastavak suđenja bit će određen naknadno.

Amer Jahić


This post is also available in: English