Članak

Malenica i Muračević: Razmatranje sporazuma

21. Oktobra 2011.12:49
Suđenje Krunislavu Malenici i Esetu Muračeviću, optuženima za otkrivanja identiteta zaštićene svjedokinje, nastavljeno je razmatranjem sporazuma o priznanju krivice.

This post is also available in: English

U skladu sa sporazumom o priznanju krivice koji su s Tužilaštvom BiH potpisali optuženi Malenica i Muračević, predviđeno im je izricanje uslovne kazne u trajanju od šest mjeseci.

“U odnosu na sporazum Krunislava Malenice i Eseta Muračevića s Tužilaštvom, stranke su se usaglasile za kaznu od šest mjeseci zatvora, a koja se neće izvršiti ako optuženi u naredne dvije godine ne počine novo krivično djelo”, objasnila je sutkinja Hasija Mašović.

Malenica, odgovorni urednik magazina Bum, i Muračević, novinar istog magazina, optuženi su da su dva puta otkrili podatke o zaštićenoj svjedokinji iako im je u momentu objavljivanja članka bilo poznato da predstavnici drugih medija i sredstava informisanja nisu do tada otkrili njen identitet.

Na dijelu ročišta koji je bio zatvoren za javnost, Državno tužilaštvo je iznijelo dokaze protiv optuženih.

Tužilaštvo BiH je zatražilo isključenje javnosti sa ovog dijela sjednice, jer se dokazi odnose na svjedokinju kojoj je Sud BiH dodijelio mjere zaštite.

Selma Učanbarlić


This post is also available in: English