Članak

Malenica i Muračević: Nedolazak branioca

5. Oktobra 2011.00:00
Suđenje Krunislavu Malenici i Esetu Muračeviću, optuženima zbog otkrivanja identiteta zaštićene svjedokinje, odgođeno je zbog nepojavljivanja branitelja optuženih Omara Mehmedbašića.

This post is also available in: English

Iako se pred Sudom BiH kao Mehmedbašićeva zamjena pojavila braniteljica Dijana Hasić, Sud BiH je odgodio ročište zbog nedolaska branitelja.

“Omar Mehmedbašić, branitelj optuženih, pregovarao je s Tužilaštvom BiH i potpisao papir o sporazumu o priznanju krivnje, a osoba koja ga danas mijenja nije opunomoćena, tako da suđenje moramo otkazati”, rekla je Hasija Mašović, sutkinja Suda BiH.

Sutkinja Mašović je upozorila da se braniocu Mehmedbašiću prenese da se odazove na sljedeće ročište, jer će u suprotnom Državni sud “razmisliti o sankcijama”.
 
Malenica, odgovorni urednik magazina Bum, i Muračević, novinar tog magazina, optuženi su da su dva puta otkrili podatke o zaštićenoj svjedokinji iako im je u momentu objavljivanja članka bilo poznato da predstavnici drugih medija i sredstava informisanja nisu do tada otkrili njen identitet.

Suđenje je odgođeno za 21. oktobar 2011. godine.

M.B.

This post is also available in: English