Vijesti


Karadžić: Lekcije sa Miloševićevog suđenja 29. Januara 2009. Članak Pozivajući se na “lekcije iz suđenja Slobodanu Miloševiću”, Radovan Karadžić zatražio smanjenje obima optužnice.
Golubović ostaje u pritvoru 26. Januara 2009. Vijest Nakon što je isporučen BiH, Goluboviću određen jednomjesečni pritvor zbog mogućnosti bjekstva i osnovane sumnje da je počinio zločin u selu Podkolun.
Veselinović: Drsko ponašanje 26. Januara 2009. Članak Dva svjedoka Tužilaštva BiH prisjetila se kako su 1992. godine vidjeli optuženog u Hadžićima kada su odvođeni civili.
Sljedeće sedmice: Priprema još jednog obnovljenog suđenja 23. Januara 2009. Članak Naredne sedmice zakazana statusna konferencija prije početka obnovljenog suđenja dvojici optuženih za zločine na području općine Jajce.
Savić: Očeva riječ 20. Januara 2009. Članak Svjedok Odbrane tvrdi da je Momir Savić činio sve da zaštiti Bošnjake u Višegradu, među kojima i njegove roditelje.
Određen pritvor Tomi Jurinoviću 19. Januara 2009. Vijest Sud BiH odredio jednomjesečni pritvor osumnjičenom za zločine u Kotor-Varoši.
HRW: Zaostavština rata u BiH 19. Januara 2009. Članak Human Rights Watch je predstavio novi izvještaj o stanju ljudskih prava u svijetu, posvećen dijelom i Bosni i Hercegovini.
Karadžić: Tvrdnje o ataku na porodicu 19. Januara 2009. Članak Na statusnoj konferenciji Radovan Karadžić kazao da su u decembru prošle godine NATO snage u BiH izvršile “atak na njegov dom i porodicu”.
Uhapšen osumnjičeni za zločine u Rogatici 15. Januara 2009. Članak Zbog sumnje da je učestvovao u zločinima počinjenim tokom 1992. godine u Rogatici, uhapšen Stojan Perković.
Korićanske stijene: Potvrđena optužnica 13. Januara 2009. Članak Pred Državnim sudom u Sarajevu potvrđena optužnica za strijeljanje preko 200 civila na Korićanskim stijenama.