Vijesti


MKSJ/ICTY: Konačna presuda Krajišniku 17. marta 27. Februara 2009. Članak Žalbeno vijeće Haškog tribunala izreći će drugostepenu presudu Momčilu Krajišniku sredinom marta.
Karadžić: Izmjene optužnice do podne 27. Februara 2009. Članak Sudsko vijeće odobrilo uvrštavanje incidenta u Sušici u optužnicu protiv Radovana Karadžića.
Kličković i ostali: “Naredba za preseljenje” 24. Februara 2009. Članak Dva svjedoka Tužilaštva BiH govorila o iseljavanju Bošnjaka iz Arapuše, te učešću nepoznatih vojnika u zločinima u tom naselju tokom maja 1992. godine.
Kujundžić: Život u mašti 24. Februara 2009. Članak Svjedokinja Odbrane kazala da je od zaštićene svjedokinje 2 saznala da je ova bila “zaljubljena” u Predraga Kujundžića.
OHR promijenio Zakon o krivičnom postupku 23. Februara 2009. Članak Visoki predstavnik u BiH donio amandman na Zakon o krivičnom postupku BiH, kako bi spriječio puštanje na slobodu optuženih za ratne zločine.
Bastah i ostali: Rođendan kao alibi 23. Februara 2009. Članak Svjedokinja Odbrane Predraga Bastaha pokušala dati alibi optuženom za vrijeme izvršenja zločina koji mu se stavlja na teret.
Veselinović: Ponovljeni iskaz 23. Februara 2009. Članak Prvi svjedok Odbrane Radeta Veselinovića govorio o hapšenju i odvođenju mještana sela Musići u zatočeništvo.
Savić i Mučibabić: Sastanci policijskog rukovodstva 19. Februara 2009. Članak Dodatni svjedok Tužilaštva kazao da je optuženi Savić organizirao sastanke rukovodstva policije na kojima se “nije razgovaralo o protjerivanju i hapšenju Bošnjaka”.
Karadžić: Činovnička greška 18. Februara 2009. Članak Haški sud odbio prijedlog Tužilaštva za dodatno vrijeme kako bi dostavili dokaze o zločinu u logoru Sušica.
Karadžić: Zahtjev logoraša BiH 17. Februara 2009. Članak Zatraženo povlačenje odluke Tribunala u Haagu kojom se Radovanu Karadžiću odobrava obraćanje medijima.