Vijesti


Gasal i ostali: Prijatelj u nevolji 23. Aprila 2009. Članak Svjedok Tužilaštva ispričao kako je dva puta bio zarobljen u Bugojnu i kako mu je prijatelj pomogao da izađe iz jednog od logora.
Kovać: Ograničeno raspravno sposoban 23. Aprila 2009. Članak Nastavak suđenja za zločin u Vitezu odgođen zbog bolesti optuženog i njegovog branioca, koji se nisu pojavili u sudnici.
Kličković i ostali: Kukavičluk za osudu 22. Aprila 2009. Članak U nastavku svjedočenja u svoju korist, prvooptuženi Gojko Kličković kazao da nije sudjelovao u zločinima počinjenim u Bosanskoj Krupi, već da je nastojao da spasi ljudske živote.
Veselinović: Odgođeno suđenje 22. Aprila 2009. Članak Suđenje Radetu Veselinoviću odgođeno na neodređeno vrijeme zbog bolesti optuženog.
Đukić: Uskoro odluka o jamstvu 21. Aprila 2009. Članak Pred Sudom BiH održana statusna konferencija na kojoj se raspravljalo o jamstvu koje je Novak Đukić ponudio prije sedam mjeseci kako bi se branio sa slobode.
Sljedeće sedmice: Tri suđenja za genocid 17. Aprila 2009. Vijest Pred Odjelom za ratne zločine Državnog suda u Sarajevu naredne sedmice nastavljaju se tri suđenja za genocid.
Perković još mjesec dana u pritvoru 17. Aprila 2009. Vijest Sud BiH produžio pritvor Stojanu Perkoviću, osumnjičenom za zločin protiv čovječnosti počinjen u Rogatici.
Kličković i ostali: Izmijenjene mjere zabrane Mladenu Drljači 17. Aprila 2009. Članak Sud BiH ukinuo dio mjera zabrane izrečenih Mladenu Drljači, drugooptuženom za zločine počinjene na području Bosanske Krupe.
Gasal i ostali: Upozorenje svjedoku 15. Aprila 2009. Članak Tokom ispitivanja Tužilaštvo BiH upozorilo svog svjedoka da je položio zakletvu i da u sudnici mora govoriti istinu.
Kličković i ostali: Jedna zemlja i tri gospodara 14. Aprila 2009. Članak U nastavku svjedočenja, prvooptuženi Gojko Kličković govorio o događajima koji su prethodili izbijanju sukoba u Bosanskoj Krupi, te brizi o sudbini civila s tog područja tokom 1992. godine.