Članak

Odlukom Suda BiH Mandiću oduzeti dokumenti

3. Augusta 2007.15:04
Odjel za privredni kriminal, pred kojim je Momčilu Mandiću izrečena pravosnažna presuda, donio je odluku prema kojoj su mu oduzeti lični dokumenti.

Prema informacijama iz Ureda za informisanje javnosti Suda BiH, u srijedu, 1. augusta, doneseno je rješenje kojim se Momčilu Mandiću oduzimaju lični dokumenti.

Tako su Mandiću oduzeta dva pasoša (BiH i Srbije), srbijanska lična karta te vozačka dozvola izdata na Palama.

Odluka o oduzimanju dokumenata izrečena je pred Odjelom za organizovani privredni kriminal i korupciju Suda BiH, pred kojim je Mandić pravosnažno osuđen na pet godina zatvora zbog zloupotrebe položaja dok je bio direktor u Privrednoj banci Srpsko Sarajevo.

Pred Odjelom za ratne zločine Mandić je 18. jula ove godine nepravosnažnom presudom oslobođen svih navoda optužnice kojom se teretio za zločin protiv civilnog stanovništva i zločin protiv čovječnosti.

Do izricanje pravosnažne presude pred Odjelom za ratne zločine Mandiću je ukinut pritvor. Prema postojećim pravilima, dok izdržava kaznu koju mu je odredio Odjel za privredni kriminal, Mandiću je dozvoljeno da napušta zatvor za vrijeme vikenda.