Članak

Uhapšen pukovnik Oružanih snaga BiH

11. Decembra 2018.10:43
Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su Ramiza Mićivodu, pukovnika Oružanih snaga BiH, zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja.

Mićivoda je uhapšen po nalogu Tužilaštva BiH, a tereti se da je, u svojstvu aktivnog pripadnika Oružanih snaga u činu pukovnika, zloupotrijebio službeni položaj i ovlaštenja te od osoba koje se bave poljoprivredom nezakonito tražio i dobio novac, kako bi navedenim osobama omogućio da za svoje aktivnosti koriste zemljište koje je u nadležnosti Oružanih snaga.

“Istragom je utvrđeno da je osumnjičeni, u dva navrata, dolazeći svojim vozilom izvan službenih objekata i prostorija, od navedenih osoba tražio i primio novac, kako bi iskoristio svoj položaj i pogodovao im u korištenju navedenog vojnog zemljišta. U predmetu je ostvarena saradnja s bataljonom Vojne policije Oružanih snaga, a o provedenoj aktivnosti informisano je Ministarstvo obrane BiH”, saopćeno je iz Tužilaštva.

Osumnjičeni će biti predat postupajućem tužitelju, koji će ga ispitati i nakon toga donijeti odluku o daljnjim aktivnostima u predmetu.

    Admir Muslimović