Vijest

Da li ste imali iskustvo abortusa? Pomozite nam da uradimo priču

15. Jula 2024.14:08
Da li ste tražili uslugu abortusa od zdravstvenih ustanova u Bosni i Hercegovini ili ste od ljekara tražili savjet o tome? Ili ste možda samo tražili informacije o mogućnostima da napravite abortus vi ili neko iz vaše uže porodice?
Ilustracija. Foto: Mart Production/Pexels

Balkanska istraživačka mreža Bosne i Hercegovine (BIRN BIH) radi na istraživanju koje je povezano sa mogućnostima abortusa na zahtjev u BiH i iskustvima žena u tom postupku. Zato nam je važno vaše iskustvo. Zanima nas kakvu ste uslugu i informacije dobili i da li je na vašu odluku uticao neko drugi.

Vaše odgovore nećemo bez vašeg izričitog pristanka nigdje dijeliti niti objaviti. Važno nam je da zaštitimo vaš identitet ali bismo svakako voljeli razgovarati sa vama o iskustvima koje ste imali pa nam je važno da podijelite svoje kontakt podatke kako bi naši novinari mogli da vas kontaktiraju.

U nastavku je upitnik za koji je potrebno svega nekoliko minuta vašeg vremena. Nadamo se da možete sa nama podijeliti odgovore na neka od pitanja koja nas zanimaju poput toga da li ste imali negativno iskustvo kada ste tražili uslugu abortusa; da li je vaš zahtjev odbijen i zašto te da li je neko iz vaše sredine uticao na odluku.

Nećemo objavljivati vaše podatke niti dokumente koje podijelite sa nama bez vaše prethodne saglasnosti. Vaše iskustvo će nam pomoći pri pisanju novinarske priče na kojoj radimo.

    Azra Husarić Omerović