Vijest

Odloženo disciplinsko pripremno ročište zbog mogućnosti sporazuma

31. Oktobra 2023.13:57
Pripremno ročište koje se trebalo održati pred Prvostepenom disciplinskom komisijom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća u predmetu protiv tužioca Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona Amira Midžića odgođeno je na neodređeno vrijeme dok Komisija ne zaprimi prijedlog sporazuma.
Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona. Foto: BIRN BiH

Na početku ročišta zamjenik glavnog disciplinskog tužioca Mirza Hadžiomerović je predložio da se odloži ročište s obzirom da je razgovarao s tužiocem Midžićem i da su postigli saglasnost u pogledu sklapanja sporazuma, čiji prijedlog bi Komisiji bio dostavljen u narednim danima.

Prvostepena komisija je donijela odluku da odloži ovo ročište na neodređeno vrijeme, te da će o daljnjim koracima stranke u postupku biti obaviještene nakon što komisija zaprimi prijedlog sporazuma.

Iako disciplinska tužba nije pročitana na ovom ročištu, na samom početku je rečeno da se radi o disciplinskom prekršaju “neizvršavanje zakonom propisanog uputstva nadređenog tužioca, osim ako bi izvršavanje takvog uputstva značilo kršenje zakona”.

Lamija Grebo