Suđenje

Mihajlović: Ročište odgođeno zbog nedolaska svjedoka

18. Januara 2023.11:57
Suđenje Boži Mihajloviću, koji se tereti za nesavjestan rad u službi, otkazano je pred Općinskim sudom u Sarajevo jer na glavni pretres nije pristupila svjedokinja Tužilaštva.
Božo Mihajlović. Foto: BIRN BiH

Iako je za današnje ročište bilo planirano saslušanje svjedokinje Jasmine Gafić, tužiteljice Tužilaštva Bosne i Hercegovine, ona se nije pojavila na ročištu u Općinskom sudu u Sarajevu.

Sudija Denis Kurtović rekao je kako joj je poziv poslat na adresu Državnog tužilaštva, te da su dobili povratnu informaciju da je Gafić otišla u penziju.

Potom je naredio Tušilaštvu Kantona Sarajevo da u roku od tri dana dostave adresu na kojoj stanuje Gafić.

Božo Mihajlović, nekadašnji rukovodilac Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal i korupciju u Tužilaštvu BiH, tereti se da je propustio vršiti nadzor nad radom i postupanjem svoje daktilografkinje, koja je prisvojila privremeno oduzeti novac iz više predmeta u iznosu od preko 100.000 konvertibilnih maraka.

Njemu je prvobitno suđeno pred Sudom BiH, gdje je osuđen na pet godina zatvora, ali je Apelaciono vijeće krajem 2020. ukinulo presudu i postupak prenijelo na Općinski sud u Sarajevu.

Naredno ročište zakazano je za 1. februar.

Selma Boračić Mršo