Suđenje

Odgođeno suđenje sutkinji Miri Vučetić zbog nedolaska advokata

21. Aprila 2022.12:25
Nastavak suđenja u predmetu koji Republičko javno tužilaštvo Republike Srpske vodi protiv Mire Vučetić, bivše sutkinje banjalučkog Osnovnog suda, odgođeno je danas pred Okružnim sudom u Banjoj Luci jer se advokatica optužene nije pojavila u sudnici.
Okružni sud u Banjoj Luci. Foto: BIRN BiH

Advokat Vesna Rujević je Sudu dostavila ljekarsko uvjerenje o otvorenom bolovanju, a optužena Mira Vučetić izjasnila se da bez njenog prisustva nije u stanju da iznese svoju odbranu. Tužilac Republičkog tužilaštva Goran Glamočanin nije se protivio odgađanju ročišta.

“Zakon predviđa u ovakvim slučajevima da se suđenje može održati bez prisustva advokata Odbrane, ali s obzirom da je za danas najavljeno ispitivanje optužene kao svjedoka, smatram da bi bilo neprikladno da ne pristanemo na odgađanje ročišta”, rekao je tužilac Glamočanin.

Vučetić se optužnicom Republičkog javnog tužilaštva tereti da je u više navrata tokom 2014. i 2015. godine u svojoj kancelariji, u namjeri da sebi pribavi imovinsku korist, od stranaka uzela ukupno 2.400 konvertibilnih maraka (KM), na ime predujma za vještačenje, kao i da je znala da je to protivno Pravilniku o unutrašnjem sudskom poslovanju.

U dosadašnjem toku glavnog pretresa pred sudijom se pojavilo više svjedoka, a Odbrana je najavila svjedočenje optužene Mire Vučetić.

Nastavak suđenja zakazan je za 18. maj.

Vladimir Kovačević