Članak

Optužnica za krijumčarenje oružja i tableta u Švedsku

22. Januara 2019.14:15
Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu Republičkog tužilaštva protiv devet osoba zbog sumnje da su vršili nedozvoljenu nabavku vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija, kao i neovlašćenu nabavku i prodaju lijekova.

Zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija optužnica je podignuta protiv Milija Vlačića, Zorana Jovanovića, Aleksandra Ćutkovića, Mile Tančića i Dragana Vlačića.

Milija i Dragan Vlačić, Jovanović i Tanić optuženi su i za nedozvoljenu trgovinu.

U Republičkom tužilaštvu rekli su da se Nebojša Đilas, Miodrag Đilas i Borivoje Lukić terete za krivična djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, a Slađan Lonco pored ovog djela i za nedozvoljenu trgovinu.

Oni su uhapšeni u policijskoj akciji “Trzaj” 2015. godine.

“Prema navodima optužnice, u toku 2014. i početkom 2015. godine, navedena lica su, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, vršila nedozvoljenu nabavku vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija, kao i neovlašćenu nabavku i prodaju lijekova-tableta u većoj količini i vrijednosti radi dalje distribucije i prodaje zainteresovanim kupcima na teritoriji Kraljevine Švedske”, istakli su u tužilaštvu.

Dodali su da su oružje i tablete skladištili na skrivenim lokacijama na teritoriji Republike Srpske, potom kompletirali i pripremali za dalju prodaju, koristeći tom prilikom putnička motorna vozila u vlasništvu rent-a-car agencija, kao i vlastita putnička motorna vozila.

 

Goran Obradović