Članak

Akeljić i ostali: Svjedokinja “B” u inostranstvu

10. Aprila 2017.11:53
U nastavku suđenja za zločin počinjen u Vitezu, nije urađen nalaz i mišljenje vještaka za svjedokinju “B” jer je ona otputovala u inostranstvo.

Ćazim Hasanspahić, tužilac Tužilaštva BiH, objasnio je da je svjedokinja “B” trenutno u posjeti kod rodbine, te da iz tog razloga vještak nije uspio još uvijek da stupi u kontakt sa oštećenom i obavi vještačenje.

“Časni sude, Tužilaštvo se obavezuje da će u najkraćem mogućem roku preduzeti sve mjere te povezati vještaka i svjedokinju ‘B’, kako bi se vještačenje obavilo po planu”, naglasio je tužilac Hasanspahić.

Zbog lošeg psihičkog stanja, svjedokinja “B” nije mogla da uđe u sudnicu pa je na prošlom suđenju predloženo vještačenje.

Za psihičko i fizičko zlostavljanje zatvorenika u objektu “Crna kuća” u Kruščici (općina Vitez) optuženi su Mine Akeljić, Šaban Haskić, Senad Bilal, Hazim Patković i Šemsudin Đelilović.

Akeljić je optužen kao nekadašnji komandir Vojne policije Prvog bataljona 325. brdske brigade Armije Bosne i Hercegovine (ABiH), a Haskić, Bilal, Patković i Đelilović kao bivši pripadnici ove jedinice.

Na ovom ročištu Odbrana je dostavila pisani podnesak o broju predloženih svjedoka. Dokazni postupak Odbrane zakazan je za 8. maj.

Dragana Erjavec