Članak

Odgođeno suđenje za zločin u Zecovima

10. Jula 2015.00:00
Zbog bolesti optuženog Duška Zorića, suđenje za zločine počinjene u selu Zecovi kod Prijedora odgođeno je za narednu sedmicu.

This post is also available in: English

“Optuženi Zorić Duško je bolestan i nije sposoban, kako je navedeno iz zdravstvene službe Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Zenica, da ide na pretres”, rekao je Šaban Maksumić, predsjedavajući Sudskog vijeća.

Maksumić je kazao da Vijeće nije moglo obavijestiti Odbrane da ne dolaze na Sud, jer nije ranije dobilo informaciju iz KPZ-a.

Todor Todorović, branilac optuženog Zorića, koji je na izdržavanju kazne zbog drugog krivičnog djela, rekao je kako je prije tri dana razgovarao sa optuženim, ali da mu on ništa nije kazao o zdravstvenom stanju.

Zorić je, zajedno s Dušanom Milunićem, Radomirom Stojnićem, Radovanom Četićem, Zoranom Stojnićem, Željkom Grbićem, Ilijom Zorićem, Zoranom Milunićem, Boškom Grujičićem, Ljubišom Četićem, Radetom i Urošem Grujčićem, Zdravkom Antonićem i Rajkom Gnjatovićem, optužen za zločine počinjene u selu Zecovi.

Prema optužnici, Milunić je bio komandir Rasavačke čete 6. bataljona 43. brigade Vojske Republike Srpske (VRS), Radomir Stojnić komandir Rezervne stanice milicije Rasavci, a Radovan Četić predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) i Kriznog štaba za selo Rasavci. Ostali su bili pripadnici Rasavačke čete, milicije te drugih formacija.

Suđenje će se nastaviti u četvrtak, 16. jula, saslušanjem svjedoka Tužilaštva BiH.

Selma Učanbarlić


This post is also available in: English