Članak

Uloženi zapisnici iz istrage

13. Januara 2015.00:00
Na suđenju za zločin počinjen u Kotor-Varoši, Tužilaštvo BiH je uložilo nekoliko materijalnih dokaza, među kojima su zapisnici o ispitivanju optuženih i svjedoka koji su dati tokom istrage.

This post is also available in: English

Osim zapisnika o ispitivanju optuženih i oštećenih, među uloženim dokazima Tužilaštva BiH je i izvod iz Doma zdravlja u Kotor-Varoši iz 1992. godine, koji se odnosi na oštećenu S4.

Odbrana optuženih nije imala prigovora na dokaze Tužilaštva BiH.

Materijalni dokazi su uloženi na suđenju Bosiljku i Ostoji Markoviću, bivšim pripadnicima Kotorvaroške brigade Vojske Republike Srpske (VRS) koji su optuženi za silovanje maloljetne osobe.

U optužnici se navodi da je ona silovana u kombiju, te da su je optuženi i još jedno lice silovali više puta dok se vozilo kretalo.

Do kraja dokaznog postupka Tužilaštva BiH, ostalo je saslušanje jednog svjedoka – Sekule Jurića, te čitanje iskaza umrlog svjedoka Ante Antunovića.

Prema informacijama Tužilaštva BiH, Jurić se nalazi u Njemačkoj, gdje živi i radi. Tužiteljica Olivera Đurić je kazala da još uvijek nije stupila u kontakt sa svjedokom Jurićem.

“Brat Sekule Jurića je jedina osoba koja bi mogla da nam da kontakt telefon ovog svjedoka. Međutim, prema njegovim riječima, njih dvojica su u lošim odnosima i Sekula već neko vrijeme nije u kontaktu sa svojom porodicom”, kazala je tužiteljica.

Sljedeće ročište zakazano je za 27. januar.

Dragana Erjavec


This post is also available in: English