Članak

Šišić i Drakovac negirali krivicu

21. Oktobra 2014.00:00
Muhamed Šišić i Emir Drakovac, optuženi za zločine počinjene na području Rogatice i Foče tokom 1992. godine, negirali su krivicu pred Sudom BiH.

This post is also available in: English

Nakon što je dva puta odgađano izjašnjenje zbog nedolaska njihovih branitelja, Muhamed Šišić i Emir Drakovac izjasnili su se da nisu krivi za zločine nad srpskim civilima i ratnim zarobljenicima.

Na prvom ročištu o izjašnjenju krivice održanom 24. septembra, Tarik Šišić i Aziz Šuša, također optuženi u ovom predmetu, negirali su krivicu.

Tužilaštvo BiH tereti Muhameda i Tarika Šišića, te Drakovca i Šušu za učešće u napadu na srpske civile koji su se 27. augusta 1992. godine s područja Goražda kretali prema Rogatici, kada je stradalo i povrijeđeno više osoba.

Muhamed Šišić je, kako stoji u optužnici Tužilaštva BiH, bio komandir Diverzantskog voda takozvane Kukavičke čete Armije BiH (ABiH), dok su ostali optuženi bili pripadnici istog voda.

Drakovcu je na teret stavljeno i da je krajem 1992. godine na području Foče počinio ubistva, mučenja i sakaćenja sjekirom jednog civila i ratnog zarobljenika.

Lamija Grebo


This post is also available in: English