Članak

Nepoznat motiv napada na zaštićenog svjedoka

9. Juna 2014.00:00
Motiv napada na zaštićenog svjedoka Tužilaštva BiH koji se desio jučer u Novom Goraždu još uvijek nije poznat, a osumnjičeni je predat Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu.

This post is also available in: English

N.K. je uhapšen i ispitan zbog sumnje da je u nedjelju, 8. juna, više puta nožem izbo svjedoka. Tužilaštvo će zatražiti da mu bude određen pritvor.

Kako su potvrdili advokat Damir Alagić i Tužilaštvo BiH, napadnuta osoba je zaštićeni svjedok u predmetu koji se pred Sudom BiH vodi protiv Dragana Šekarića, optuženog za ratne zločine počinjene na području Višegrada i Goražda.

U Centru javne bezbjednosti (CJB) Istočno Sarajevo kazali su da je osumnjičeni ispitan, ali da motiv napada nije poznat.

“Osumnjičeni je ispitan, ali se on brani šutnjom. Jutros je predat Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo na dalje postupanje”, kazala je Danka Tešić, portparol CJB-a Istočno Sarajevo.

U Tužilaštvu BiH kratko su rekli da osuđuju pokušaj ubistva zaštićenog svjedoka, te da će “u saradnji sa policijom poduzeti dodatne mjere da se zaštite svjedoci”.

Damir Alagić, advokat izbodene osobe koja je optužena u drugom predmetu, kazao je da je ovaj svjedok i ranije napadnut, ali da u Ministarstvu unutrašnjih poslova Goražde nisu adekvatno regovali, zbog čega će, kako je rekao, podnijeti tužbu protiv nadležnih.

“Podnijet ću tužbu, ali Tužilaštvo BiH bi trebalo učiniti sve da se utvrdi kako je napadnut njihov zaštićeni svjedok”, rekao je Alagić.

U Kantonalnoj bolnici Goražde kazali su da je oštećeni operisan, te da mu je stanje stabilno.

U CJB-u su istakli kako njima nije poznato da je napadnuta osoba zaštićeni svjedok u bilo kojem predmetu.

Selma Učanbarlić


This post is also available in: English