Članak

Milisavljevićeva jedinica nije pratila konvoj

4. Februara 2014.00:00
Na suđenju za zločine počinjene u Višegradu, svjedok Odbrane je kazao da specijalna jedinica kojoj je pripadao optuženi Predrag Milisavljević nije učestvovala u pratnji konvoja sa bošnjačkim civilima 1992. godine.

This post is also available in: English

Miodrag Kovačević, nekadašnji pripadnik specijalnog voda Višegradske brigade, ispričao je da je u njegovom vodu bio Milisavljević.

“Pripadnici specijalnog voda nisu bili na trgu, odakle je kretao konvoj. Ja nikad nisam učestvovao u pratnji, niti je jedinica učestvovala”, kazao je Kovačević, dodavši da misli da je policija pratila konvoje.

On je pojasnio da su pripadnici specijalne jedinice obezbjeđivali putnu komunikaciju kuda su prošli neki od konvoja.

Osim Milisavljevića, za učešće u ubistvima, prisilnom preseljenju stanovništva, zatvaranju, mučenju, prisilnim nestancima i drugim nečovječnim djelima, Tužilaštvo BiH tereti Miloša Pantelića i Ljubomira Tasića.

Prema optužnici, Milisavljević i Pantelić su učestvovali u ubistvu više desetina civila bošnjačke nacionalnosti kod jame Paklenik. Milisavljević i Pantelić su ove zločine, kako se navodi u optužnici, počinili od aprila do juna 1992. godine kao pripadnici rezervnog sastava policije u Višegradu, a Tasić kao pripadnik Vojske Republike Srpske (VRS).

Nastavak suđenja zakazan je za 11. februar.

Albina Sorguč


This post is also available in: English