Članak

Vukojević pušten na slobodu

1. Juna 2012.12:37
Goran Vukojević, koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio zločine na području Sanskog Mosta, pušten je na slobodu nakon što je Tužilaštvo BiH ocijenilo da nema osnova za njegovo pritvaranje.

This post is also available in: English

“Tužilac je nakon razmatranja spisa ocijenio da trenutno nema dovoljno dokaza za osnovanu sumnju da je Vukojević počinio krivično djelo koje mu se rješenjem o sprovođenju istrage Kantonalnog suda u Bihaću stavlja na teret i da time nije ispunjen opšti uslov za određivanje pritvora”, naveli su iz Tužilaštva BiH.

Takođe, tužilac je predložio Sudu BiH ukidanje pritvora i puštanje na slobodu osumnjičenog, kao i povlačenje naredbe Kantonalnog suda u Bihaću, na osnovu koje je raspisana potjernica za Vukojevićem. U Sudu BiH je potvrđeno da je Vukojević pušten na slobodu.

Vukojević je, kako su naveli iz Tužilaštva BiH, osumnjičen da je u novembru 1992. godine počinio zločin nad civilima hrvatske nacionalnosti u selu Škrljevita (opština Sanski Most).

Uhapsila ga je Granična policija BiH 29. maja na graničnom prelazu Kamensko.

Sud BiH je u aprilu ove godine, po službenoj dužnosti, preuzeo ovaj predmet od Kantonalnog tužilaštva u Bihaću i dostavio ga na postupanje Tužilaštvu BiH.

Marija Taušan


This post is also available in: English