Članak

Paket s bombom za Meddžidu Kreso

2. Augusta 2011.00:00
Među poštom koja je jutros stigla u Sud BiH pronađena je bomba u paketu koji je bio adresiran na predsjednicu ovog suda Meddžidu Kreso.

This post is also available in: English

 

Prema informacijama iz Odjela za informisanje Državnog suda, paket je upućen iz Žepča, a istražnim organima poznat je identitet osobe koja ga je poslala, ali za sada ne mogu javno otkriti ime i prezime.

“Na ulazu je u pošiljci naslovljenoj na predsjednicu Suda detektorom otkrivena bomba. Na lice mjesta stigli su pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), federalne i kantonalne policije. Urađena je forenzička analiza, uzeti su otisci prstiju. Nama je poznat identitet osobe koja je poslala paket, ali u interesu istrage ne možemo reći o kome se radi”, izjavila je Manuela Hodžić, portparolka Suda BiH.

Ona je dodala da je pošiljku dostavio kurir na mjesto gdje se inače obavlja KDZ (kontradiverziona zaštita) kontrola prilikom ulaza u Sud BiH, koji je u sastavu kompleksa pravosudnih institucija.

Većina sudija je trenutno na godišnjem odmoru, ali je predsjednica Suda došla na posao kada je saznala za prijem pošiljke.

U toku je sastanak policijskih struktura povodom ovog slučaja.

M.T.

This post is also available in: English