Članak

Lalović: Završen dokazni postupak

1. Jula 2011.00:00
Na Sudu BiH završen je dokazni postupak na suđenju Slavku Laloviću, optuženom za zločine u Kalinoviku. Iznošenje završnih riječi Sudsko vijeće zakazalo je za 18. august ove godine.

This post is also available in: English

Zoran Božić, predsjedavajući Sudskog vijeća Suda BiH kazao je da se Odbrana optuženog pismenim putem izjasnila o preciziranoj optužnici Tužilaštva BiH.

“Odbrana je Sudu dostavila pismeno izjašnjenje o preciziranoj optužnici. Nema nikakvih novih dokaznih prijedloga, te zaključujem da je dokazni postupak završen”,  kazao je sudija Božić, ne navodeći detalje koje je Odbrana optuženog napisala o preciziranoj optužnici. 

 

Tužilaštvo BiH je Sudskom vijeću dostavilo preciziranu optužnicu početkom juna ove godine. Prema toj optužnici, Slavko Lalović zvani Ustaša je, kao pripadnik rezervnog sastava Stanice javne bezbjednosti (SJB) Kalinovik, dopuštao ulazak vojnicima koji su vršili nasilje nad nezakonito zatvorenim civilima u Osnovnoj školi “Miladin Radojević”, gdje je radio na obezbjeđenju zatvora.

Lalović je krajem augusta 1992. godine, kako se navodi u optužnici, dozvolio dvojici pripadnika Vojske Republike Srpske (VRS) da uđu u prostorije škole i siluju jednu zatočenicu.
A.S.

Povezani članci

This post is also available in: English