Članak

Čestitke za hapšenje

27. Maja 2011.00:00
Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova Srbije, rekao je da je hapšenje Ratka Mladića rezultat “strategije” koju su srbijanske vlasti usvojile prije šest mjeseci.

This post is also available in: English

Mladića, nekadašnjeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske (VRS), uhapsile su, kako je kazao Dačić, srbijanske policijske snage “bez pomoći stranih službi”.  

Prema Dačiću, Mladićevo boravište u selu Lazarevo (Srbija) je prva pretražena lokacija u četvrtak, 26. maja. Dačić je dodao da su pretražene i četiri druge kuće Mladićevih rođaka, koji su više mjeseci posmatrani.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije ponovio je da Mladić nije pružio otpor, niti je koristio lažni identitet. Kod sebe je imao ličnu i vojnu iskaznicu, kojima je istekao rok.

“Kada je policija ušla u kuću i pitala ga da li je on Ratko Mladić, on je rekao: ‘Čestitam, našli ste ono što tražite’”, kazao je Dačić.

Dačić je rekao i da je pet Mladićevih rođaka privedeno i saslušano, dodavši da će Tužilaštvo odlučiti da li će oni biti procesuirani.

Mladić je, kako je kazao Dačić, bio “u lošem zdravstvenom stanju”.

“Živio je u teškim uslovima – finansijskim i životnim. Njegova desna ruka je djelimično ukočena kao rezultat udara”, rekao je Dačić.

This post is also available in: English