Vijesti


Andrun: Svjedok o nestanku Himzije Dizdara 10. Oktobra 2006. Članak Svjedok Hasan Tucaković bio je prisutan kada je Himzija Dizdar odveden iz hangara u logoru Gabela, ali nije mogao potvrditi da ga je odveo optuženi Nikola Andrun.
Podignuta još jedna optužnica za Višegrad 10. Oktobra 2006. Članak Sud Bosne i Hercegovine je potvrdio optužnicu protiv Nenada Tanaskovića u kojoj ga Tužilaštvo tereti za zločine protiv čovječnosti počinjene nad Bošnjacima u Višegradu.
Ukinuta presuda Neđi Samardžiću 9. Oktobra 2006. Članak Apelaciono vijeće je ukinulo prvostepenu presudu protiv Neđe Samardžića kojom je bio osuđen na 13 godina i četiri mjeseca zatvora i odlučilo da zakaže održavanje novog pretresa.
Božić: Još tri mjeseca pritvora 29. Septembra 2006. Članak Tužilaštvo BiH je tražilo da se Zdravku Božiću pritvor produži za tri mjeseca, a odbrana da bude pušten dok optužnica ne bude podignuta.
Paško Ljubičić na sudu u Sarajevu 23. Septembra 2006. Članak Iz Haga je u Sarajevo prebačen bivši komandir HVO-a Paško Ljubičić gdje mu je određen pritvor u trajanju od mjesec dana.
Damjanović: Prisilni rad za logoraše 19. Septembra 2006. Članak Preživjeli iz logora Planjina kuća u Semizovcu, općina Vogošća, ponovo su svjedočili o maltretiranju zatvorenika i njihovom odvođenju, te optužili Dragana Damjanovića.
Kravica: Još jedan svjedok prepoznao Miloša Stupara 15. Septembra 2006. Članak U nastavku suđenja jedanaestorici optuženih za genocid u Srebrenici, još jedan svjedok Tužilaštva rekao da je vidio Miloša Stupara u Sandićima 13. jula 1995. godine.
Kravica: «Muslimani su ubijani iz osvete» 8. Septembra 2006. Članak Dvojica svjedoka prepoznali optužene u sudnici, ali ih nisu povezali sa ubistvima u Kravici.
Damjanović: Svjedok nije prepoznao optuženog 24. Jula 2006. Članak Mada nije uspio identifikovati optuženog, svjedok Tužilaštva je pričajući o torturama u logorima u Vogošći više puta spomenuo ime Dragana Damjanovića
Kravica: Svjedok prepoznao trojicu optuženih 20. Jula 2006. Članak Na suđenju 11 optuženih za genocid u selu Kravica, svjedok Tužilaštva prepoznao je trojicu optuženih, ali nijednog nije direktno povezao sa ubistvima Bošnjaka, za što ih optužnica tereti.