Vijesti


Stanković: Žalba Tužilaštva BiH na presudu 17. Januara 2007. Članak Tužilaštvo Bosne i Hercegovine uložilo je žalbu na presudu prvostepenog Sudskog vijeća izrečenu Radovanu Stankoviću za zločine u Foči.
Prijedorskoj četvorci odgođeno suđenje 16. Januara 2007. Članak Suđenje četvorici optuženih za zločine u prijedorskim logorima je odgođeno zbog bolesti jednog od advokata.
Ramić: Ubistvo u dvorištu 16. Januara 2007. Članak Svjedok državnog tužilaštva Suad Kapo opisao je ubistvo grupe civila za koje se tereti Niset Ramić.
ICTY: Zelenović se nagodio sa Tužilaštvom i priznao krivicu za zločine u Foči 16. Januara 2007. Članak Bivši zamjenik komandira vojne policije Republike Srpske nagodio se sa haškim tužilaštvom i priznao dio krivice za torture i silovanja zatočenih Bošnjakinja u Foči.
Vuković: Zbog štrajka odgođen početak glavnog pretresa 10. Januara 2007. Članak Radmilo Vuković pridružio se grupi optuženih za ratne zločine koji su ove sedmice stupili u štrajk glađu.
Štrajk glađu optuženih za ratne zločine 9. Januara 2007. Članak Zbog štrajka glađu četvorice optuženih za ratne zločine pred Sudom BiH odgođeno izjašnjavanje o krivici.
Paško Ljubičić odbio da se izjasni o krivici 9. Januara 2007. Članak Paško Ljubičić, optužen za zločine počinjene na području Viteza i Busovače, odbio je da se izjasni o krivici pred Sudom BiH.
Niset Ramić se izvinio za strijeljanje u Visokom 9. Januara 2007. Članak Suočen sa prvim svjedokom Tužilaštva BiH optuženi Niset Ramić se izvinio za strijeljanje bosanskih Srba u Visokom.
Mirko Vračević optužen za zločine u logoru Vojno 8. Januara 2007. Članak Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je još jednu optužnicu za zločine počinjene nad civilima zatočenim u logoru Vojno kraj Mostara.
SLJEDEĆE SEDMICE: Počinju nova suđenja za ratne zločine 5. Januara 2007. Članak Odjel za ratne zločine prvu radnu sedmicu ove godine počinje sa četiri nova suđenja.