Vijesti


Mladić: Napadi na Dobrinju 3. Decembra 2012. Članak U nastavku suđenja Ratku Mladiću, bivši sarajevski policajac Refik Sokolar kazao je da je istragama utvrđeno da su projektili u oko 200 napada granatama i snajperima na naselje Dobrinja došli sa položaja Vojske Republike Srpske (VRS).
Uhapšen Sulejman Mujagić 30. Novembra 2012. Članak Američke savezne vlasti su saopštile da je u New Yorku uhapšen Sulejman Mujagić zbog ratnog zločina počinjenog u BiH 1995. godine.
Odluka o izručenju Aleksandra Cvetkovića 30. Novembra 2012. Članak Vrhovni sud Izraela odlučio je da ne postoje smetnje da Aleksandar Cvetković, osumnjičeni za učešće u genocidu počinjenom u Srebrenici, bude izručen BiH.
Bojadžić: Skakanje po zarobljeniku 30. Novembra 2012. Članak Na suđenju za zločine u Jablanici, svjedok Tužilaštva BiH je rekao da je optuženi Nihad Bojadžić tukao zarobljenike Karla Marića i Marija Zeleniku.
Stanišić i ostali: Komandantova ponuda za ubijanje 30. Novembra 2012. Članak Na suđenju za genocid počinjen u Srebrenici, zaštićeni svjedok Tužilaštva BiH je rekao kako je od jednog starca saznao da mu je optuženi Ostoja Stanišić ponudio da ubija zarobljenike koji su dovezeni u selo Petkovci kod Zvornika u julu 1995. godine.
Korićanske stijene: Uloženi materijalni dokazi 30. Novembra 2012. Članak U nastavku obnovljenog suđenja četvorici optuženih za zločin počinjen na Korićanskim stijenama u augustu 1992. godine, uloženo je nekoliko materijalnih dokaza.
Lokalno pravosuđe – Stjepanović: Zatražena oslobađajuća presuda 29. Novembra 2012. Članak Iznoseći završnu riječ na suđenju Ivanu Stjepanoviću pred Osnovnim sudom Brčko Distrikta, branilac Ohro Musić je zatražio da Sudsko vijeće donese oslobađajuću presudu.
Lokalno pravosuđe – Đajić: Presuda 3. decembra 29. Novembra 2012. Članak Kantonalni sud u Sarajevu izreći će presudu Dušku Đajiću, optuženom za zločin počinjen na području Ilidže, u ponedjeljak, 3. decembra.
Lazić: Suđenje odgođeno za iduću godinu 29. Novembra 2012. Članak Početak obnovljenog suđenja Bošku Laziću, optuženom za lažno svjedočenje na suđenju za ratni zločin, odgođeno je jer branilac optuženog ponovo nije došao na ročište.
Lokalno pravosuđe – Doboj: Utvrđivanje prebivališta optuženog 28. Novembra 2012. Članak Zbog nedolaska optuženog Marka Miloša, bivšeg pripadnika Hrvatske vojske (HV), pred Okružnim sudom u Doboju po drugi put je odgođeno ročište za izjašnjenje o krivici po optužnici koja ga tereti za zločine nad civilnim stanovništvom počinjene na području O