Vijesti


Određen pritvor Željku Ivanoviću 6. Juna 2009. Članak Državni sud odredio jednomjesečni pritvor osumnjičenom za genocid počinjen u Srebrenici.
Karadžić: Bildt smatra da nema potrebe da svjedoči 3. Juna 2009. Članak Nekadašnji Visoki predstavnik za BiH odbio zahtjev Radovana Karadžića da svjedoči o navodnom sporazumu optuženog s Richardom Holbrookeom.
Interpol razmatra zahtjev za crvenim potjernicama 3. Juna 2009. Članak Interpol još uvijek nije donio odluku o raspisivanju crvenih potjernica protiv državljana BiH.
Kličković i ostali: Osumnjičeni na klupi za svjedoke 2. Juna 2009. Članak Pred Sudom BiH na suđenju za zločine u Bosanskoj Krupi, u korist Odbranâ optuženih svjedočio Miroslav Vještica, jedan od osumnjičenih za zločine u istom gradu.
Karajić: Stanje sužene svijesti 28. Maja 2009. Članak Vještak neuropsihijatar kazao da je optuženi u vrijeme ubistva Amira Karajića bio u stanju povišenog afekta i sužene svijesti.
Bundalo i ostali: Dominantni skriptor 28. Maja 2009. Članak Vještak Đorđislava Aškrabe kazao da je trećeoptuženi ispisao imena osoba koje su početkom augusta 1992. godine odvedene iz logora “Barutni magacin” i potom ubijene.
Lalović i Škiljević: Batine čuvara 28. Maja 2009. Članak Bivši zatočenik s Kule govorio o dešavanjima u tom zatvoru, gdje je proveo više od godinu dana.
Bastah i ostali: Haos u gradu 28. Maja 2009. Članak Dvojica svjedoka Odbrane Predraga Bastaha govorila o aktivnostima i zaduženjima aktivne i rezervne policije 1992. godine u Vlasenici.
Kondić i ostali: Odricanje u korist “srpske republike” 27. Maja 2009. Članak Svjedoci Tužilaštva BiH kazali kako je uslov da u septembru 1992. godine napuste Ključ bilo da imovinu ostave “srpskoj republici”.
Gasal i ostali: Centralni zatvor 27. Maja 2009. Članak Tužilaštvo BiH u nastavku izvođenja materijalnih dokaza u spis uvelo oko 50 dokumenata.