Vijesti


Vulić optužen za zločin u Dretelju 20. Marta 2013. Članak Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Frane Vulića za zločin protiv civilnog stanovništva u logoru Dretelj kod Čapljine.
Krvava ispitivanja 20. Marta 2013. Članak Drugog dana svjedočenja na suđenju trojici optuženih za zločin počinjen u Višegradu, Salko Šabanović je izjavio da ga je optuženi Miloš Pantelić udarao u osnovnoj školi u selu Orahovci.
Gušenja i ubistva 20. Marta 2013. Članak Na suđenju Savi Babiću, svjedok Tužilaštva BiH ispričao je da su se u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Bratuncu dešavala ubistva i premlaćivanja zatočenih Bošnjaka, ali da u to vrijeme nije vidio optuženog.
Traži pravdu za sina 20. Marta 2013. Članak Anđelka Arnautalić, čiji je sin ubijen početkom rata nedaleko od svoje kuće u Brčkom, počela je štrajk glađu pred zgradom Tužilaštva Brčko Distrikta, zahtijevajući od nadležnih institucija da privedu licu pravde odgovorne za ovo djelo.
Skupljanje novca za život 20. Marta 2013. Članak Svjedok Tužilaštva BiH izjavio je na suđenju za zločine u Jablanici da mu je optuženi Edin Džeko naredio da skupi 5.000 maraka ili će ga ubiti.
Svjedoče optuženi 20. Marta 2013. Članak Na suđenju za zločine u Trusini kod Konjica, u svoju odbranu svjedočit će optuženi Mensur Memić i Dževad Salčin, a moguće je da se na klupi za svjedoke pojavi i Nihad Bojadžić, rečeno je na statusnoj konferenciji.
“Svjedoci me mrze 100 posto” 19. Marta 2013. Članak Svjedočeći u svoju korist, optuženi Mensur Memić izjavio je da nikada nije bio u selu Trusina kod Konjica, gdje su u napadu 16. aprila 1993. godine ubijeni hrvatski civili i vojnici.
Stanica bez resursa 19. Marta 2013. Članak Na suđenju za zločine u Sarajevu, svjedok Odbrane je rekao da po dolasku u zgradu bolnice Jagomir, gdje je trebala biti smještena stanica policije, nije zatekao nikakvu opremu kao ni dovoljan broj policajaca.
Zabuna u svjedočenju 19. Marta 2013. Članak Drugog dana svjedočenja na suđenju za zločine počinjene u Dretelju, zaštićeni svjedok B je objasnio da je “napravio zabunu” kada je rekao da je Ivan Medić naredio dvojici zatočenika da imaju seksualni odnos.
Nije vidio optuženog u napadu 19. Marta 2013. Članak Na obnovljenom suđenju Erminu Čurtiću za zločin počinjen u selu Stupni Do, svjedok Odbrane je kazao kako tokom napada nije vidio optuženog.