Vijesti


Kovać: Ročište bez javnosti 12. Februara 2009. Članak Odbrana Ante Kovaća saslušala dva svjedoka bez prisustva javnosti.
Kličković i ostali: Odgovornost za zločine 11. Februara 2009. Članak Tužilaštvo BiH pročitalo iskaz u kojem svjedok govori o kreatorima i izvršiocima zločina na području Bosanske Krupe.
Savić i Mučibabić: Pucnjava u kući 11. Februara 2009. Članak Dodatna svjedokinja Tužilaštva BiH govorila o onome što je preživjela u svojoj kući u Nevesinju kada su je posjetili optuženi.
Đukić: Plan dejstva artiljerije 10. Februara 2009. Članak Svjedok Odbrane kazao da mu je poznato da su na planini Ozren postojali artiljerijski položaji, ali da ne zna pod čijom komandom.
Bundalo i ostali: Dokazi o ubistvima 5. Februara 2009. Članak Tužilaštvo BiH ispitalo još jednog vještaka na suđenju zazločine počinjene u Kalinoviku tokom 1992. godine.
15 godina poslije 5. Februara 2009. Članak Dana 5. februara 1994. godine, u masakru koji je počinjen na sarajevskoj pijaci Markale, poginulo je 67 Sarajlija, dok ih je 142 teže i lakše ranjeno. Tačno prije 15 godina, u 12:30, s položaja na kojima su bili pripadnici Vojske Republike Srpske (VRS) u centar grada ispaljena je granata koja je kriva za jedan od […]
Gasal i ostali: Posjete logorima 4. Februara 2009. Članak Dva svjedoka Tužilaštva BiH govorila o onome što su preživjeli u Bugojnu tokom sukoba između Armije BiH i HVO-a.
Sljedeće sedmice: Završne riječi i svjedočenja optuženih 30. Januara 2009. Članak Prvu sedmicu februara pred Sudom BiH obilježit će iznošenje završnih riječi na suđenju za zločine u Vojnom, te svjedočenja optuženih u dva slučaja pred Odjelom za ratne zločine.
Karadžić: Lekcije sa Miloševićevog suđenja 29. Januara 2009. Članak Pozivajući se na “lekcije iz suđenja Slobodanu Miloševiću”, Radovan Karadžić zatražio smanjenje obima optužnice.
Golubović ostaje u pritvoru 26. Januara 2009. Vijest Nakon što je isporučen BiH, Goluboviću određen jednomjesečni pritvor zbog mogućnosti bjekstva i osnovane sumnje da je počinio zločin u selu Podkolun.