Terorizam – Suđenja


Senad Kasupovic. Izvor: Sud BiH Kasupović: ISIL na listi terorističkih organizacija 17. Juna 2020. Na suđenju Senadu Kasupoviću zbog ratovanja u Siriji, svjedok Tužilaštva BiH izjavio je da je ISIL stavljen na listu terorističkih organizacija 2013. godine.
Muharem Dunić blizu postizanja sporazuma o priznanju krivice 15. Juna 2020. Odbrana Muharema Dunića, optuženog za pridruživanje terorističkoj organizaciji, blizu je postizanja sporazuma o priznanju krivice sa Tužilaštvom Bosne i Hercegovine.
Jasmin Keserovic. Izvor: Sud BiH Keserović: Svjedok objasnio kako je ISIL nastao od “Al-Kaide” 15. Juna 2020. Svjedok Tužilaštva Bosne i Hercegovine govorio je o proglašavanju ISIL-a terorističkom organizacijom i restriktivnim mjerama koje su članice Ujedinjenih nacija (UN) dužne primjenjivati prema njoj i njenim pripadnicima. Ispričao je kako je identifikovan Jasmin Keserović, koji je optužen zbog ratovanja u Siriji u sastavu terorističke organizacije.
Senad Kasupovic. Izvor: Sud BiH Optuženi za ratovanje u Siriji Senad Kasupović pregovara s Tužilaštvom BiH 3. Juna 2020. Na suđenju Senadu Kasupoviću zbog ratovanja u Siriji, istražioci Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) ispričali su kako su svjedoci identifikovali optuženog.
Armen Dželko Informacije svjedoka o Dželkinom ranjavanju i obučavanju u Siriji 27. Maja 2020. Istražilac Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) posvjedočio je kako su prikupljane informacije o boravku Armena Dželke na ratištu u Siriji.
Jasmin Keserovic. Izvor: Sud BiH SIPA preko svjedoka utvrđivala identitet Keserovića 27. Maja 2020. Prvi svjedok Tužilaštva Bosne i Hercegovine ispričao je kako je identifikovan Jasmin Keserović, koji je optužen zbog ratovanja u Siriji u sastavu terorističke organizacije.
Senad Kasupovic. Izvor: Sud BiH Kasupović planira svjedočiti o boravku u Siriji 20. Maja 2020. Suđenje Senadu Kasupoviću pred Sudom Bosne i Hercegovine počelo je čitanjem optužnice koja ga tereti za pridruživanje terorističkoj organizaciji.
Odbrana Keserovića i Dželke želi nagodbu s Tužilaštvom 4. Maja 2020. Na početku suđenja Jasminu Keseroviću i Armenu Dželki za terorizam zbog ratovanja u Siriji, najavljena je mogućnost priznanja krivice.