Suđenje

Odgođeno suđenje Boži Mihajloviću

19. Juna 2024.15:39
Suđenje suspendovanom tužiocu Državnog tužilaštva Boži Mihajloviću, koji se tereti za nesavjestan rad u službi, odgođeno je zbog bolesti optuženog.

Božo Mihajlović. Foto: BIRN BiH

Nakon što se optuženi nije pojavio u sudnici sarajevskog Općinskog suda, sudija Denis Kurtović kazao je da će izdati naredbu za vještačenje njegovog zdravstvenog stanja. Rekao je da je neophodno da se uradi novo vještačenje, jer smatra da se u posljednje vrijeme postupak odugovlači.

“Sva javnost je uperena. S moje tačke, mora da se uradi sve, da se uradi prema Visokom sudskom i tužilačkom vijeću i prema javnosti, da se ne odugovlači”, izjavio je sudija Kurtović.

Advokat Nino Kuić je kazao da se Mihajlović ne osjeća dobro, te da mu i psihičko stanje nije dobro.

Kantonalna tužiteljica Medina Džerahović je rekla da smatra da se treba uraditi vještačenje jer će ono ići u korist optuženog.

Mihajlović je optužen da je propustio vršiti nadzor nad radom i postupanjem svoje daktilografkinje, koja je prisvojila privremeno oduzeti novac iz više predmeta u iznosu od preko 100.000 maraka.

Njemu je prvobitno suđeno pred Državnim sudom, gdje je osuđen na pet godina zatvora, ali je Apelaciono vijeće krajem 2020. ukinulo presudu i postupak prenijelo na Općinski sud u Sarajevu.

Naredno ročište je planirano za 17. juli.

Senita Patković