Vijest

Preminula bivša potpredsjednica VSTV-a Jadranka Lokmić-Misirača

28. Aprila 2021.15:59
Donedavna potpredsjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH), tužiteljica Jadranka Lokmić-Misirača preminula je u Sarajevu, saopćeno je iz Državnog tužilaštva, gdje je radila dugi niz godina.

Jadranka Lokmić-Misirača. Foto: BIRN BiH

“Kolektiv Tužilaštva BiH upućuje izraze iskrene sućuti porodici preminule koleginice. Tužiteljica Jadranka Lokmić-Misirača, nakon duže bolesti, preminula je u Sarajevu u 66. godini života”, navodi se u saopćenju Tužilaštva.

Lokmić-Misirača je bila uposlena u kolektivu Tužilaštva BiH od kraja 2003. godine.

Prema saopćenju Tužilaštva, Lokmić-Misirača je rođena 1955. u Tomislavgradu, a diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 1980. godine. U Općinskom tužilaštvu u Sarajevu obavila je pripravnički staž, a nakon položenog pravosudnog ispita 1982. godine obavljala je poslove stručne saradnice i zamjenice tužioca u Općinskom tužilaštvu sve do 2001. godine, kada je imenovana za zamjenicu tužioca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Za tužiteljicu Tužilaštva BiH imenovana je odlukom VSTV-a 5. novembra 2003., a za zamjenicu glavnog tužioca Tužilaštva BiH imenovana je 28. februara 2005. godine. U periodu od 2013. do 2020. godine Lomić-Misirača je bila potpredsjednica VSTV-a.

    Admir Muslimović