Članak

Poziv za informacije o stradalim na brčanskom mostu

11. Juna 2014.00:00
Tužilaštvo i policija Brčko Distrikta uputili su apel za dostavljanje informacija o žrtvama rušenja savskog mosta u Brčkom 30. aprila 1992. godine.

This post is also available in: English

Informacije su zatražene u okviru istrage protiv nepoznatih lica, zbog smrti više desetina civila koji su poginuli kada je 30. aprila 1992. u 4.50 sati eksplozivnom napravom srušen most na Savi između Brčkog i Gunje (Hrvatska). 

Halid Emkić, stručni savjetnik za informisanje u policiji Brčko Distrikta, kazao je da se, u cilju poboljšanja istrage, apeluje na članove porodica stradalih, njihove rođake, prijatelje i poznanike u BiH, kao i u Hrvatskoj, Srbiji i drugim zemljama, da dostave informacije koje imaju o nastradalim osobama kojima se od tada gubi trag.

Samir Beganović, sekretar Tužilaštva Brčko Distrikta, rekao je da je u okviru ove istrage prikupljen znatan broj informacija.

“Za krivičnopravno procesuiranje odgovornih lica u konkretnom predmetu, između ostalog, potrebno je precizno utvrditi broj žrtava, odnosno osoba koje su se kao pješaci zadesili u tom momentu na mostu, te su smrtno stradali ili tjelesno ozlijeđeni”, kazao je Beganović.

Informacije se mogu dostaviti na broj telefona Tužilaštava u Brčkom 00387-049/217-227 ili policije 00387-049/233-200.  

Informacije se mogu također dostaviti i neposredno, putem faksa, pošte ili elektronski na bilo koji kontakt ove dvije institucije. 

Mirsad Arnautović


This post is also available in: English