Članak

Uhapšeni osumnjičeni za zločin u Rogatici

27. Decembra 2013.00:00
Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su šest osoba zbog sumnje da su počinili ratni zločin na području Rogatice.

This post is also available in: English

Osumnjičeni M.Š., A.Š., I.H., T.Š., A.A., E.D., A.Z. uhapšeni su po nalogu Državnog tužilaštva na području Sarajeva i Rogatice.

Boris Grubešić, glasnogovornik Tužilaštva BiH, rekao je da ne može saopštiti imena i prezimena uhapšenih.

Nezvanično saznajemo da je riječ o Muhamedu Šišiću, Azizu Šuši, Izetu Hadžiću, Tariku Šišiću, Azizu Aganoviću, Emiru Drakovcu, te Zahidu Aliću.

Kako je kazao Grubešić, uskoro će biti privedena još jedna osoba, koja su sumnjiči za isti zločin. Oni se sumnjiče da su, kao pripadnici Armije BiH (ABiH), počinili ratni zločin protiv civilnog stanovništva u mjestu Kukavice (opština Rogatica).

“Sumnjiče se da su 28. augusta 1992. izvršili napad na civile srpske nacionalnosti koji su se sa područja opštine Goražde kretali prema teritoriji Rogatice. U napadu je ubijeno više od 20 žrtava – uglavnom žena, djece i staraca srpske nacionalnosti”, stoji u saopštenju Tužilaštva.

U saopštenju SIPA-e je navedeno da su policijski službenici pretresli objekte na sedam lokacija na području Rogatice i Sarajeva, prilikom čega je pronađena i izuzeta određena dokumentacija.

Amer Jahić


This post is also available in: English