Članak

Vlaseničanin Meho Sinanović ubijen na rođendan

17. Aprila 2013.00:00
U tuzlanskom Komemorativnom centru identifikovano je pet Vlaseničana, ubijenih na području ove općine u periodu od 1992. do 1995. godine. Njihova tijela pronađena su u masovnim grobnicama “Pelemiš” (općina Šekovići) i “Ogradice” (općina Vlasenica).

This post is also available in: English

“Porodice su potvrdile identifikacije za Mehu Sinanovića, te za braću Senahida i Nedima Šahinpašića i braću Muhidina i Mevludina Manjića”, kazala je Lejla Čengić, glasnogovornica Instituta za nestale osobe BiH.

Na potvrdu identifikacije Mehe Sinanovića u Tuzlu je došao njegov brat Denis iz Holandije. Osim brata Mehe, Denisu su u Vlasenici ubijeni sestra, otac i majka. Brat Meho ubijen je na 17. rođendan.

“Brat, sestra i otac odvedeni su početkom maja od kuće i nikad ih više nisam vidio. Ja sam sa majkom i još dva brata odveden u logor Sušica. Došao sam danas da potvrdim bratovu identifikaciju”, kazao je Denis. 

Ovih pet tijela bit će ukopano na Šehidskom mezarju Rakita u Vlasenici, u subotu, 20. aprila, na kolektivnoj dženazi. Osim njih, isti dan bit će ukopani i ranije identifikovani Abid Alibašić, Ibrahim Bećirović, Senad Bećirović, Abdulah Džeodžaljević, Fahir Muminović i Mirsad Mehremić.

Dan prije ukopa, u Tuzli će biti organizovan ispraćaj tijela ispred Komemorativnog centra.

Admir Muslimović


This post is also available in: English